De presentaties die door de verschillende sprekers zijn gehouden tijdens het Automotive marketing- en sales seminar van 9 maart jl. hebben we voor u op een rij gezet.  Of u er nu bij was of helaas verhinderd, u kunt alles nog eens rustig nalezen. 
 
Plenaire sessies:

 

Tim Koopmans (Directie Cardatapool.com), met Nieuwe impulsen voor data driven marketing in de automotive! wordt het ontstaan van Cardatapool.com belicht.

Peter Gouw (Dataspecialist Cardatapool.com), Kijkje onder de motorkap: het kloppend autohart. Achtergrondinformatie over de totstandkoming van Cardatapool autodata. 

Maarten Slagtveld (Sales Cardatapool.com), De nulmeting.

 

Workshops:
 

Workshop 1 - Nieuw in de markt: introductie Automotive Barometer (Koen van de Laar, Carmen, Roy Metheuver, Cardatapool.com)
De Automotive Barometer, de nieuwe benchmark voor automotive marketingcampagnes, is gepresenteerd! Een nieuw initiatief van Carmen, automotive call center en Cardatapool.com en uniek in de markt!
 
Workshop 2 - Give me a reason to buy (Peter Gouw, Cardatapool.com)
In vervolg op de uitleg over de totstandkoming van de Cardatapool database en de kwaliteit van de data in de plenaire sessie ging Peter Gouw in deze workshop in diepte in op de toepasbaarheid van data en heeft een aantal handvatten voor succesvolle marketingcampagnes gegeven. Kern voor klanten: give me a reason to buy!
 
Workshop 3 - Klantwerving en klantbehoud automotive: bereiken, beraken, bewegen (Erik Driessen, PostNL)

Vanuit Inzicht en Campagne management zijn verschillende inspirerende business cases gepresenteerd waarbij getoond werd hoe doelgroepen allereerst kunnen worden bereikt via de diverse communicatiekanalen om vervolgens de individuele ontvangers effectief met een passende boodschap te beraken en uiteindelijk te bewegen naar het gewenste resultaat.