Het programma van donderdag 29 september 2016:

 

Dit seminar is inmiddels voorbij. Wilt u op de hoogte blijven van onze seminars, kunt u dit via onderstaande button aangeven.

 

13:30 - 14:00   Ontvangst

14:00 - 14:15   Opening (dagvoorzitter: Luberto van Buiten, Mobility Media)

14:15 - 14:45   Spreker 1 – Introductie Cardatapool.com (Tim Koopmans, Cardatapool.com)

14:45 - 15.15   Spreker 2 – De consument (en zijn life cycle events) als vertrekpunt voor campagnes (Constantijn Rijsdijk, PostNL)

15:15 - 15:45   Spreker 3 – Slimmere online marketingcampagnes door inzet autodata (Ruben Niet, Social Audience)

15:45 - 16:15   Pauze

16:15 - 16:45   Spreker 4 – Leaserijders op privéadressen (Erik Bosschaart, Bosschaart Advies)

16:45 - 17:15   Spreker 5 – Customer journey & loyalty (Anders Jansen, Flow Resulting)

17:15                Afsluiting, dankwoord, uitnodiging borrel (dagvoorzitter)

18:00 - 19:00   Tesla live experience

 

Einde programma

 

 

Toelichting sprekers

 

Spreker 1 – Introductie Cardatapool.com (Tim Koopmans, Cardatapool.com)

Een introductie van Cardatapool.com en de totstandkoming van haar datadiensten. Waar staat Cardatapool nu en wat is de praktische toepasbaarheid van data.  Tim Koopmans geeft een heel aantal voorbeelden van klantwerving en klantbehoud campagnes. Speciale aandacht voor de verplichte APK. Dit is nog steeds een unieke mogelijkheid om klanten juist ook het onderhoud bij u te laten doen of verloren klanten opnieuw te binden. Hoe actief zet u de klantgegevens voor APK in, hoe up-to-date zijn uw gegevens en hoe kunt u verloren klanten terugvinden of nieuwe klanten werven?

 

Spreker 2 - De consument (en zijn life cycle events) als vertrekpunt voor campagnes (Constantijn Rijsdijk, PostNL)

Een consument maakt verschillende fases door en gebeurtenissen mee in het leven, denk aan geboorte van kinderen en verhuizen. Hoe kan je op een slimme manier deze kennis en data gebruiken voor het versterken van de klantrelatie en consumenten een passend aanbod doen? Constantijn Rijsdijk geeft een inkijk wat er mogelijk is en welke data-oplossingen er zijn om in de dagelijkse praktijk te gebruiken.

Spreker 3 - Slimmere (online) marketingcampagnes door inzet autodata (Roy Metheuver, Cardatapool.com & Ruben Niet, Social Audience)

Ruben Niet bespreekt het gebruik van autodata in online marketingcampagnes. Voor de automotive markt werkt Social Audience samen met Cardatapool.com. De autodata van Cardatapool zorgt ervoor dat de inkoop van programmatic advertising, voor bijv. Facebook, Google Adwords, Instagram, etc. veel slimmer gebeurt: meer rendement voor lagere kosten. Ruben licht de aanpak toe evenals de toegevoegde waarde van het gebruik van de autodata.

 

Spreker 4 – Lease rijders op privé adressen (Erik Bosschaart, Bosschaart Advies)
Over consumenten is veel informatie beschikbaar maar wat weten wij nu eigenlijk over leaserijders? Toch een heel aanzienlijke groep in Nederland en een bijzonder interessante groep voor dealers en leasemaatschappijen! Welke informatie is er beschikbaar in de markt en hoe kunt u dit voor u laten werken? Erik Bosschaart legt u een aantal interessante opties voor.

 

Spreker 5 – Customer journey & loyalty (Anders Jansen, Flow Resulting)

Anders Jansen houdt ter afsluiting een boeiend betoog over de customer journey, waarbij hij zowel voorbeelden uit de automotive aanhaalt als ook voorbeelden van buiten de autobranche.

 

 

 

constantijn rijsdijk web nieuw

Constantijn Rijsdijk,

PostNL

Ruben Niet_LinkedIn

Ruben Niet,

Social Audience

Erik Bosschaart_LinkedIN

Erik Bosschaart,

Bosschaart Advies

anders jansen_LinkedIN

Anders Jansen,

Flow Resulting