Zit de autobranche in de hoek waar de klappen vallen? Bij sommige dealers zijn de verkoopdalingen inderdaad behoorlijk spectaculair. Het lijkt wel alsof de jongste generatie helemaal niet meer om auto’s geeft. En het is vechten om de onderhoudsmarkt. Zijn er nog wel kansen in deze snel veranderende markt?

 

Wat is uw uitdaging? Nieuwe doelgroepen bereiken? Geïnteresseerde kopers sneller over de streep trekken? De loyaliteit van uw klanten versterken? Cardatapool kan u helpen met een frisse blik op de automarkt. Welke doelgroepen passen bij uw modellen? Waarvoor gebruiken ze de auto? Zijn ze wel toe aan een nieuwe auto? Mogelijk communiceren deze doelgroepen via andere kanalen en zijn ze gevoelig voor een andere boodschap en een ander aanbod dan u gewend bent.

 

En hoe zit het met het verkoopproces van uw doelgroep? Volgen zij de traditionele route van brochureaanvraag, showroombezoek, proefrit tot en met offerte en verkoop? Of verwachten ze een meer innovatieve automotive aanpak? Lukt het uw organisatie om per doelgroep te differentiëren? En van welk type service worden uw klanten eigenlijk blij? Hoe staan ze het liefst met u in contact? Wanneer horen ze graag van u en wanneer ervaren ze u als opdringerig? Door anders te denken kan het aantal proefritten soms wel met 30% omhoog!

 

Wilt u ook meer succes in tijden van tegenspoed? Met onze doelgroepkennis en onze expertise in onderzoek en analyse helpen we u graag op weg. Maak uw keuze via de buttons en kom meer te weten over onze voertuigdata van consumenten en bedrijven.